Bekroonde agenda’s van Ando zitten in goodiebags 2016

We kregen goed nieuws van Fokko Tamminga van Ando Graphic: hij stuurt ons voldoende exemplaren van de bekroonde agenda “Nacht en Dag” voor onze goodiebags.

In maart was Ando alweer de grote winnaar in de kalenderwedstrijd 2016, georganiseerd voor de 34ste keer, door de onafhankelijke stichting Kalenderwedstrijd. De prijsuitreiking was in de Markthal in Rotterdam. Een deskundige vakjury selecteert de beste inzendingen in de categorieën agenda’s en wandkalenders.


Prijs voor de beste typografie

Dezelfde avond, als toemaatje, ontving dezelfde agenda van Ando Graphics van het Plantin Instituut ook de prijs voor de beste typografie. Fokko mocht de prachtige oorkonde mee naar Den Haag nemen.

Het bedrijf van Fokko Tamminga is niet aan zijn proefstuk toe. Drie jaar geleden nog won de agenda 2013 de prestigieuze Red Dot Award en de European Design Award. Op het Zomertyposium 2013 deed Gijs Wortel uit de doeken hoe dat meesterwerk tot stand was gekomen.

Alle deelnemers van het Zomertyposium 2016 ontvangen een exemplaar van de bekroonde agenda 2016 in de goodiebag. Het is ditmaal een ontwerp van Hans en Sabine Bockting. De agenda is gedrukt in twee fluorkleuren, één extra Pantone kleur en zwart. Bij Binderij Hexspoor is de agenda koudlijm gebonden.