Philip Aguirre y Otegui | L’invation au voyage

Philip Aguirre y Otegui schenkt een selectie grafisch werkaan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.

Veelzijdig kunstenaar Philip Aguirre heeft de voorbije 40 jaar een rijk oeuvre opgebouwd in diverse kunstdisciplines. De focus op tekenen vormt de start van zijn denkproces, maar technieken zoals etsen en houtsneden komen ook vaak aan bod in zijn werk. Verschillende tekeningen en sculpturen in de expo zijn aan elkaar gelinkt, je ziet er zo het creatieproces in. De expo nodigt je uit om rond te dwalen in een soort kunstenaarskabinet

vrijdag 28 oktober 2022 tot zondag 19 februari 2023 van 10:00 tot 17:00

+++ WEGENS SUCCES VERLENGD T/M ZO 19 FEBRUARI 2023 +++

Leuk om weten: op zaterdag 18 februari is Philip Aguirre zelf aanwezig in de expo van 13 tot 15 uur en van 16 tot 17 uur.

Maatschappelijk engagement en thema’s rond watersnood en -overlast, immigratie en vluchtelingen lopen als leidraad door de expo. Ook het verhaal van Afrika krijgt zijn plaats. Museum Plantin-Moretus, dat sinds de prille 16de eeuw een plaats van creatie, diverse technieken en engagement is geweest, is dan ook de perfecte plek om het werk van de hedendaagse kunstenaar te ontdekken.

In de expo krijg je een mooi beeld van de veelzijdigheid van Philip Aguirre y Otegui: verschillende kunstdisciplines, grote thema’s die doorheen zijn carrière aanwezig zijn en de plaats van zijn grafisch werk binnen zijn oeuvre.