Nieuwe formule voor de Expert class Book design

Vanaf januari 2019 wordt de Expert class Book design van het Plantin Instituut terug gelanceerd in een nieuwe formule. Deze vrijdag-cursus is meer dan ooit een praktijkgerichte opleiding waar je gedurende acht lesdagen begeleid wordt doorheen het volledige ontwerpproces van een complex boekproject.

Het Plantin Instituut werkt daarvoor vanaf volgend jaar met Johan Van Looveren, oprichter van het ontwerpbureau Van Looveren & Princen en verschillende malen bekroond als boekvormgever.

Ontwerpmatig onderzoekt de student hoe verschillende eenvoudige en complexe informatietypes geïntegreerd kunnen worden tot één coherent geheel waar de lezer op een heldere manier doorheen kan navigeren en van een boeiende kijk- en leeservaring kan genieten. Diepgaand onderzoek naar tal van typografische mogelijkheden staat hierbij centraal.

Dit practicum start op vrijdag 25 januari. De studenten moeten klaar zijn met hun boekontwerpen tegen 7 juni, waarna een tentoonstelling volgt van hun werk in het najaar van 2019. De expo zal plaatsvinden in het Museum Plantin-Moretus.
De prijs is verlaagd naar 1200 euro. Onze alumni genieten nog steeds van 20% korting. Die korting geldt ook voor studenten van hogescholen of universiteiten.

Een voorkennis van Indesign is vereist. Nieuw is nog dat studenten naar keuze kunnen inschrijven voor een extra theoretisch traject. Dit traject wordt op zaterdagvoormiddag gegeven, van 26 januari tot 23 februari. Dit optioneel traject kost 360 euro.

Je vindt veel meer informatie op deze pagina.