Verbouwing Plantin-Moretus

Het museum Plantin-Moretus is bezig aan een ingrijpende verbouwing. Het museum is van 30 mei tot 29 september 2016 volledig gesloten. Pas vanaf 30 september is het weer voor iedereen toegankelijk. De huidige opstelling, die dateert van de jaren 50, wordt compleet hertekend. De toekomstige tentoonstelling zal met een meer narratieve benadering het ondernemerschap en het familieleven van de Plantijn-Moretus dynastie belichten. Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de technische innovaties en kennisuitwisseling die kenmerkend waren voor de uitgeverij van Plantijn en zijn nazaten.

Nieuw depot en leeszaal

In 2005 werd het huis van Plantin als enige museum in de wereld erkend als UNESCO Werelderfgoed. Dat leidde in 2008 tot een architectuurwedstrijd voor het ontwerp van een nieuw museumdepot en een nieuwe leeszaal. NoAarchitecten won, en ontwikkelde een depot dat voldoet aan alle moderne kwaliteitsvereisten – met optimale klimatisatie. Ze tekenden ook de leeszaal uit aan de kant van de Heilige Geeststraat.