Typosiumprent 2016 is “in the making”

De typosiumprent voor 2016 is van de hand van Jean­-Claude Salemi (Casablanca 1950), collectif Razkas. Na aanvang van studies architectuur te Sint-Lucas (Brussel), richt Jean-Claude Salemi zich als autodidact op het tekenen en illustreren en het ontwerpen van af£ches in het culturele en sociale veld. Dit doet hij vanaf het begin van de jaren ’70 in Brussel en in Luik tot in de jaren ’80.

In 1986 keert hij terug naar Brussel en wijdt hij zich in de linosnede en de steendruk in. Hij wordt lid van het Atelier Razkas, een collectief van etsers dat recent is opgericht in Brussel. Met het collectief neemt Jean-Claude deel aan talrijke prenten-tentoonstellingen in België en in het buitenland. Gelijklopend maakt hij zich in het bijzonder de techniek van de linosnede eigen voor zijn werk als tekenaar, evengoed voor af£ches als illustraties of voor cartoons en de actualiteit. Tevens gitarist en componist, neemt hij deel aan meerdere opleidingen en combineert meer en meer tentoonstellingen en concerten met persoonlijke composities.