Zesde Typosiumprent
Rien van der Nat: de ets is zichzelf genoeg
Brieven, die de stille hoop koesteren
dat de toekomst ze zullen
ophelderen
van wat nog duister is
en die veel tot zekerheid verheffen
van wat nog twijfelachtig is.
Rien van der Nat (1948) is inmiddels gepensioneerd directeur/docent bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in Utrecht. Hij heeft zijn opleiding aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag gevolgd. Riens werk hangt in diverse musea en instellingen in het buitenland (Japan, Australië, Sri Lanka, New York, Den Haag) en niet alleen in galerieën zoals Nouvelle Image of Art Kunsthaus in Basel, maar óók in zijn eigen galerie in Leiden.

Galeriehouder Lambert Tegenbosch uit Heusden typeert zijn werk als: ‘De ets is een spiegel. De spiegel maakt en breekt, harmoniseert wat in werkelijkheid gebroken is en ontbindt wat buiten de spiegel samenhang vertoont. Van der Nat spiegelt en ontspiegelt en tracht tegelijkertijd through te looking glass te kijken en aan de spiegel te ontsnappen. Verwarrend zijn de etsen van Rien van der Nat, doordat dit grafisch procedé voor hem dient niet ter vermenigvuldiging. Elk van de etsen is een unicum. […] De ets is zichzelf genoeg.’

Typosiumprent 2013 (€54,90)
  • Gravure/litho formaat 115 x 120 mm (BxH)
  • In een door Rien van der Nat verzorgd drieluik van 235 x 260 mm met op de flap een gedicht en, los toegevoegd, een biografie.
  • Gesigneerd en genummerd van 1 tot 25 ex.

Deel dit Typosium-verslag

Leave a Comment